Christmas cookies
Hello ,everyone!
It's time for a new post in the section
"Soul food"!
I am very excited about this post! I've been planning it for a long time, and I'm very happy with the final
result.
Today I will share with you my favorite
recipe for Christmas cookies! Every time I make them I put them in a plate somewhere in the kitchen and they are gone in seconds . My whole family loves
them. They definitely bring a festive spirit at home, especially when you take
a bite and taste the cinnamon and the ginger.
The recipe is very easy - just prepare some cookie cutters , a rolling pin (and a glass bottle will work ,too , if
you do not have one) and baking paper.
3 cups of flour (use more if necessary)
1 egg
1/2 cup butter
2/3 cup of honey
1/2 teaspoon of baking soda
1 teaspoon of a baking powder
1 teaspoon of ginger
Cinnamon to taste
Method of preparation:
3. Mix the butter and honey with the flour
and add the egg.
4. Stir until it becomes a homogeneous
mixture (add flour until you are satisfied with the consistency obtained).
5. Let the dough stay in the refrigerator
for 30-40 minutes.
6. Roll out into thin layer and cut the cookies
in the desired shapes.
7. Place them in a baking tray lined with baking
paper and bake in a preheated oven for 7-8 minutes. (180-degree)
You can draw on them and put on a glaze or
eat them just like that. You can also use these Christmas cookies as a present. Here I am
showing you this cute paper box where you can put the cookies.
They are worth trying ! Let me know if you
make the recipe.
Till next time ,Julia
Здравейте на всички !
Време е за нов пост за
рубриката „Soul
food“ !
Пиша този пост с огромно вълнение !
Планирала съм го от доста време и съм изключително доволна от крайния резултат.
Днес ще споделя с вас любимата ми рецепта
за коледни сладки ! Винаги като ги направим вкъщи и ги сложим в някоя чиния на
видно място при всяко минаване цялото семейство си взимаме и свършват за
отрицателно време ! Определено внасят празничен дух в дома , а когато ги
отхапеш и усетиш лекия вкус на канела се зареждаш с коледно настроение.
Рецептата е доста лесна - трябва само да си
приготвите
формички , точилка (и стъклено шише би ви свършило работа , ако нямате) и
хартия за печене.
3 чаши
брашно (сложете още, ако се наложи - докато сместа не стане достатъчно гъста за
разточване)
1 бр. яйце
1/2 чаша краве масло
2/3 чаша мед
1/2 чаена лъжица хлебна сода
1 чаена лъжица балкпулер
1 чаена лъжица джинджифил
Канела на вкус
Начин на приготвяне :
1.Пресявате брашното и добавяте содата , бакпулвера , джинджифила и канелата.
2.Разтапяте маслото заедно с меда (най-добре на
водна баня , но може и в микровълновата , но трябва да внимавате).
3.Слагате маслото и меда към брашното и добавяте яйцето.
4.Бъркате докато не стане хомогенна смес (добавяйте брашно
докато не сте доволни с получената консистенция).
5.Оставете тестото да престои в хладилника за 30-40 мин. , за да стегне.
6.Разточете на тънък блат и изрежете сладките в желаните от вас
формички.
7.Нареждате ги в тава покрита с хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса
фурна за 7-8 минути.
После , ако желаете ги нарисувайте или ги украсете с глазура или просто ги хапнете така. Страхотна идея е да подарите на близки и приятели като ги сложите в някаква празнична кутийка като тази на снимката например.
Заслужава си да ги опитате и задължително
споделете с мен , ако ги направите !
Comments
Post a Comment