Christmas cookies




Hello ,everyone!

It's time for a new post in the section "Soul food"!
I am very excited about this post! I've been planning it for a long time, and I'm very happy with the final result.
Today I will share with you my favorite recipe for Christmas cookies! Every time I make them I put them in a plate somewhere in the kitchen and they are gone in seconds . My whole family loves them. They definitely bring a festive spirit at home, especially when you take a bite and taste the cinnamon and the ginger.

The recipe is very easy - just prepare some cookie cutters , a rolling pin (and a glass bottle will work ,too , if you do not have one) and baking paper.

Here are the ingredients:
3 cups of flour (use more if  necessary)
1 egg
1/2 cup butter
2/3 cup of honey
1/2 teaspoon of baking soda
1 teaspoon of a baking powder
1 teaspoon of ginger
Cinnamon to taste


Method of preparation:
 1. Sift the flour and add the baking soda, baking powder, ginger and cinnamon.

   2. Melt the butter together with the honey  (water bath is preferred, but you can use the microwave, too , just be careful).
        3. Mix the butter and honey with the flour and add the egg.
        4. Stir until it becomes a homogeneous mixture (add flour until you are satisfied with the consistency obtained).
   5. Let the dough stay in the refrigerator for 30-40 minutes.
        6. Roll out into thin layer and cut the cookies in the desired shapes.
        7. Place them in a baking tray lined with baking paper and bake in a         preheated oven for 7-8 minutes.        (180-degree)




You can draw on them and put on a glaze or eat them just like that. You can also use these Christmas cookies as a present. Here I am showing you this cute paper box where you can put the cookies.

They are worth trying ! Let me know if you make the recipe.

Till next time ,Julia


Здравейте на всички !

Време е за нов пост за рубриката  Soul food!
Пиша този пост с огромно вълнение ! Планирала съм го от доста време и съм изключително доволна от крайния резултат.
Днес ще споделя с вас любимата ми рецепта за коледни сладки ! Винаги като ги направим вкъщи и ги сложим в някоя чиния на видно място при всяко минаване цялото семейство си взимаме и свършват за отрицателно време ! Определено внасят празничен дух в дома , а когато ги отхапеш и усетиш лекия вкус на канела се зареждаш с коледно настроение.

Рецептата е доста лесна - трябва само да си приготвите формички , точилка (и стъклено шише би ви свършило работа , ако нямате) и хартия за печене.

Ето и продуктите :
 3 чаши брашно (сложете още, ако се наложи - докато сместа не стане достатъчно гъста за разточване)
1 бр. яйце
1/2 чаша краве масло
2/3 чаша мед
1/2 чаена лъжица хлебна сода
1 чаена лъжица балкпулер
1 чаена лъжица джинджифил
Канела на вкус

Начин на приготвяне :


1.Пресявате брашното и добавяте содата , бакпулвера , джинджифила и канелата.
        2.Разтапяте маслото заедно с меда (най-добре на водна баня , но може и в микровълновата , но трябва да внимавате).
        3.Слагате маслото и меда към брашното и добавяте яйцето.
        4.Бъркате докато не стане хомогенна смес (добавяйте брашно докато не сте доволни с получената консистенция).
          5.Оставете тестото да престои в хладилника за 30-40 мин. , за да стегне.
        6.Разточете на тънък блат и изрежете сладките в желаните от вас формички.
        7.Нареждате ги в тава покрита с хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути.


После , ако желаете ги нарисувайте или ги украсете с глазура или просто ги хапнете така. Страхотна идея е да подарите на близки и приятели като ги сложите в някаква празнична кутийка като тази на снимката например.  
Заслужава си да ги опитате и задължително споделете с мен , ако ги направите !

До следващия път, Джулия

Comments

Popular Posts